Wanneer je een webshop begint is het slim om een aantal zaken te regelen waarmee je vertrouwen uitstraalt. Dat is een hele uitdaging, want hoe kom je er achter wat je daarvoor kunt doen, je bent immers een startende ondernemer zonder al te veel ervaring. In deze blog geven we je handige tips waarmee je gemakkelijk uit de voeten kan.

Onderhandelen

Een van de belangrijkste dingen die je als ondernemer in de gaten moet houden is, dat je in een B2B situatie heel veel kunt onderhandelen. Wij denken zelfs dat je over alle aankopen moet onderhandelen. Zo hou je meer geld over om in andere delen van je webshop te stoppen. Zoek de goedkoopste leverancier van producten, maar blijf wel kritisch op de kwaliteit.

Versturen van producten

Goedkoop pakket versturen, dat is iets wat je aan je klanten wilt aanbieden. Als jij goedkoper bent dan je concurrenten, dan is dat echt een reden om meer omzet te kunnen draaien. Het is wel belangrijk dat je het als een USP benoemd op je website. Een unique selling point is iets wat jij hebt, maar je concurrenten niet. Een hele goede reden om bij jouw online te kopen en niet bij de concurrent.

Kies voor betaalbare kwaliteit

Je moet een oog hebben voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Wanneer je dozen inkoopt om je producten te versturen naar klanten, dan is het belangrijk dat de materialen die je nodig hebt om te versturen niet te duur zijn, zoals:

  • Dozen
  • Opvulmateriaal
  • Stickers

Op deze manier kun je prijs laag houden en klanten trekken, want online gaat het om de prijs, maar ook zeker om de voorwaarden. Zekerheid is ook een belangrijke onlinefactor voor klanten.

Keurmerken

Er zijn een aantal keurmerken voor webshops, zoals Webshop Keurmerk, Webwinkel Keurmerk en Thuiswinkel Waarborg Keurmerk, deze keurmerken kun je krijgen wanneer je website helemaal op orde is. De organisaties achter deze keurmerken checken je site en wanneer deze goed bevonden is krijg je een keurmerk. Een webshop met een keurmerk wordt eerder vertrouwd door consumenten. De website van deze keurmerken bieden je alle informatie die je nodig hebt om je webshop op orde te brengen, bijvoorbeeld op het gebied van algemene voorwaarden en retournering.

Betaalmogelijkheden

Zorg dat je bekende betaalmogelijkheden voor online aankopen aanbiedt, zoals iDEAL, Visa en Mastercard. Op deze manier heeft de consument mogelijkheden om gemakkelijk te betalen, bovendien stralen deze betaalmethodes vertrouwen uit. Ze zijn herkenbaar en betrouwbaar.

Meer ontdekken

Op onze informatieve site lees je meer over het online ondernemen. Digitaliseren is een belangrijk aspect van je online bedrijf. Zet social media in om je producten aan de man te brengen. Laat je informeren door onze experts.