Veel bedrijven hebben het tegenwoordig niet gemakkelijk. Er is veel concurrentie op de markt, waardoor het soms moeilijk is om winst te behalen. Het is daarom ook belangrijk dat je het productieproces van je bedrijf zo efficiënt mogelijk inricht. Op deze manier zorg je ervoor dat de productie van je product niet onnodig lang duurt en verdien je meer geld.

 

Failliet gaan is uiteraard het laatste wat je wil als bedrijf. Het is echter best lastig om als bedrijf staande te blijven, helemaal na de tijden van covid. Om het productieproces te vergemakkelijken, zijn er bepaalde printtechnieken, die ervoor zorgen dat je product zo snel mogelijk klaar is voor verkoop. In dit artikel zal ik ingaan op de voordelen van een aantal van deze technieken.

 

Continuous inkjet

Continuous inkjet printers kunnen hoge kwaliteit printen op zeer hoge snelheden. Hierdoor zijn ze ideaal voor industriële productieprocessen, waar snelheid van cruciaal belang is. Daarnaast zijn continuous inkjet printers erg veelzijdig. Deze printers kunnen namelijk op veel verschillende materialen printen, denk aan plastic, glas, papier of metaal. Hetgeen dat ze printen is ook van hoge resolutie. Daarnaast ben je bij het gebruik van continuous inkjet printers weinig tijd kwijt aan onderhoud. Ze vereisen namelijk minimaal onderhoud en hebben een lange levensduur. Dit is natuurlijk erg fijn voor de portemonnee van je bedrijf. 

 

Thermal transfer printer

Een voordeel van een thermal transfer printer, is dat deze printer zeer nauwkeurige, hoogwaardige prints produceert met scherpe en heldere beelden. Ook de thermal transfer printer is veelzijdig: printen is mogelijk op veel materialen, zoals labels, etiketten en linten. Daarnaast is de thermal transfer printer zeer duurzaam, aangezien de printer een lange levensduur heeft. De thermal transfer printer is ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk. Ze zijn makkelijk in te stellen en te bedienen. 

 

Etiketteermachine

Een andere optie, is de etiketteermachine. Ook deze is erg efficiënt: de etiketteermachine kan namelijk op hoge snelheid etiketten aanbrengen op de producten. Dit scheelt uiteraard aanzienlijk in de productiekosten. De etiketteermachine is daarnaast ook heel nauwkeurig, waardoor er minder kans is op fouten. Daarnaast werkt een etiketteermachine tijdbesparend, is het mogelijk om de etiketteermachine de kwaliteit van je producten te laten controleren en is de etiketteermachine geschikt voor vele verschillende formaten en vormen. 

 

Kortom, er zijn verschillende efficiënte soorten printers. Je kan kiezen uit de continuous inkjet printer, de thermal transfer printer, of de etiketteermachine. Ze hebben allen hun eigen voordelen. Kijk dus snel welke printer het best bij jouw bedrijf past!