WordPress is een van de meest gebruikte open software systemen van dit moment. Doordat het een open software is zijn er ontzettend veel verschillende templates en plugins beschikbaar en wordt het programma zelf eens in de zoveel tijd verbetert. Het grote voordeel van WordPress is dat het zeer eenvoudig werkt: zonder enige kennis van codeertalen kun je al aan de slag gaan. Maar wat zijn de mogelijkheden van WordPress op het gebied van webdesign? Het antwoord lees je hieronder.

Duizenden templates beschikbaar

Doordat WordPress gebruik maakt van externe ontwikkelaars – iedereen kan software voor WordPress ontwikkelen – zijn er ontzettend veel templates beschikbaar. Zo zijn er gratis en betaalde versies beschikbaar. De gratis templates hebben vaak beperkte mogelijkheden, maar zijn vaak goed genoeg voor simpele websites. Wil je graag gebruik maken van meerdere functionaliteiten dan kom je al gauw bij een betaalde template uit. Doordat deze templates veel gedownload worden, kun je deze al voor minder dan 100 euro kopen. Kan je geen template vinden die aan jouw eisen voldoet? Dan is het zelfs mogelijk om een template op maat te laten maken.  

Hoe werkt webdesign bij WordPress?

De mogelijkheden van webdesign binnen WordPress hangen voornamelijk af van de gekozen template. Daarom is het zo belangrijk om een goede template uit te kiezen en hier eventueel wat geld voor neer te leggen. Binnen de template kun je eenvoudig aanpassingen maken en een pagina inrichten zoals jij dat wilt. De mogelijkheden van een template kunnen aan de hand van plugins uitgebreid wordt of bijvoorbeeld een bepaalde codes te herschrijven. Hierdoor zijn de mogelijkheden met WordPress oneindig en hangen deze voornamelijk van de gekozen template, het budget en tijd af. 

WordPress webdesigner inhuren

Heb je de tijd, dan kun je prima zelf een website bouwen met WordPress. In het begin zal het wennen zijn en het duurt een tijdje voordat je alles begrijpt. Bij het bouwen van een website zal je merken dat de mogelijkheden groot zijn en dat je best veel zelf kunt doen. Wil je een 100% gelikte template die zich onderscheid van de rest dan raden we jou aan om te kiezen voor WordPress webdesigner. Ook kan een WordPress handleiding het verschil maken tussen een website die ok en uitstekend is. Via een handleiding krijg je de informatie aangereikt die er echt toe doet, waardoor je het bouwen van websites sneller kunt leren.