Een webmailprovider vinden is geen eenvoudige taak. Er zijn ontzettend veel aanbieders, wat de keuze er niet makkelijker op maakt. In dit artikel gaan we je niet vertellen welke provider de beste keus is, maar geven we tips waar je op moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe webprovider. Zo zouden veiligheid en gebruiksvriendelijkheid de doorslag moeten geven. Wat als gebruiksvriendelijk wordt beschouwd verschilt per persoon.

Een gebruiksvriendelijke interface

Bij het openen of het versturen van een e-mail wil je geen tijd besteden aan het vinden van de verzendknop. Een gebruiksvriendelijke ervaring is er eentje waarbij alles vlekkeloos verloopt. Van het openen van een mailtje tot de integratie op je smartphone (waar we later meer over vertellen). De één vind Gmail gebruiksvriendelijk, terwijl de ander een betere ervaring heeft met outlook. Door een account aan te maken en de interface een tijdje te proberen kom je erachter welke mailprovider het beste bij jou past m.b.t. gebruiksvriendelijkheid. Eventueel doe je er goed aan om vrienden en familie te vragen welke mailprovider zij gebruiken en waarom ze voor deze gekozen hebben.

Veiligheid op nummer 1

Eigenlijk had dit het eerste kopje mogen zijn. Zeker wanneer je persoonlijke gegevens in je inbox hebt staan of af en toe een mailtje stuurt met persoonlijke gegevens is veiligheid een belangrijk aandachtspunt. Er zijn ontzettend veel aanbieders die we in dit artikel niet allemaal kunnen bespreken. Wil je de veiligheid van een e-mail provider traceren dan kun je dit het beste doen door de naam van de webmail provider op te zoeken in Google. Houd daarbij in je achterhoofd dat het gebruik van webmail nooit 100% veiligheid biedt. Dit komt omdat er altijd hackers zijn die bepaalde veiligheidsmaatregelingen weten te omzeilen. 

Integratie met smartphone

Tegenwoordig openen we onze e-mail niet op een apparaat, maar op onze laptop, smartphone en sommige ook op hun tablet. Doordat we constant online zijn en zo nu en dan een mailtje vanaf een kleiner scherm moeten versturen, is de integratie met de smartphone een dingetje. Bepaalde webmail providers hebben een eigen applicaties. Dit kan een voordeel zijn wanneer deze ook na behoren werkt, wat niet altijd het geval is. Het handigst is wanneer je gebruik kunt maken van de mailfunctie die in het besturingssysteem zit. In dit geval dien je de e-mailgegevens in te voeren. Helaas wordt dit niet door alle mailproviders ondersteunt. Houd hier dus rekening mee bij het uitkiezen van een geschikte provider.