Dagelijks ontvangen we ontzettend veel mailtjes. Meer dan de helft dan de mailtjes in grote onzin en wil je waarschijnlijk niet eens ontvangen. Kijk je bij iemand op de smartphone dan zie je het aantal notifcaties bij de mailapp al gauw oplopen tot een aantal honderd. Wil je orde aanbrengen in je mailbox, maar weet je niet goed hoe? In dit artikel geven we handige tips waarmee je jouw inbox meer kunt ordenen.

Schrijf je uit!

Er zijn genoeg nieuwsbrieven en andere mail die je helemaal niet wilt ontvangen. Op de een of andere manier heb je je ooit (meestal per ongeluk) ingeschreven voor een nieuwsbrief. Ga al deze mailtjes langs en schrijf je direct uit. Meestal zie je onderaan het mailtje een button waarmee je je direct kunt laten uitschrijven. Wel wordt je dan eerst nog naar de website verwezen om hier de uitschrijving te bevestigen. Wanneer je dit eenmaal gedaan hebt (ja we weten het, het kost veel tijd) krijg je direct een stuk minder mailtjes binnen. 

Verschillende mappen aanmaken

Door verschillende mappen aan te maken houd je orde op zaken. De kans is groot dat je mailtjes binnenkrijgt gerelateerd aan verschillende onderwerpen, zoals werk, sportvereniging, het bestuur van de studentenvereniging en ga zo nog maar even. Door ze in verschillende mappen te stoppen kun je ze sneller terug vinden. Daarbij zou je een map kunnen aanmaken met ‘geantwoord’ en ‘niet geantwoord’. Je hebt meerdere keren per dag dat je je mailbox bekijkt maar niet de tijd hebt om deze mailtjes te beantwoorden. Tijdens het lezen kun je beoordelen of je het mailtje wilt beantwoorden of niet. Vervolgens kun je aan de hand van een label aangeven hoeveel prioriteit het beantwoorden van het mailtje heeft.  

De beste mailprovider kiezen

De keuze voor een andere mailprovider kan ook wonderen doen. Maak je gebruik van een verouderde webmail dan is het zeker de moeite waard om naar andere opties te kijken. Vaak kom je erachter dat er aanbieders zijn die nog gebruiksvriendelijker zijn. Bij het zoeken naar een nieuwe webmail provider is het belangrijk dat je aandacht besteedt aan de interface, de gebruiksvriendelijkheid ervan de integratie met mobiele apparaten. Overal bereikbaar met webmail, dat is wel zo prettig!

 

Vergelijk verschillende providers om te kijken welke het beste bij je past!