RDJ webdesign

Webdesign: waar let je op?

Webdesign: waar let je op?

Geplaatst op

Het ontwerp van een website heeft ontzettend veel invloed op de behaalde sales. Het heeft op verschillende facetten van je website invloed. Denk aan de navigatie, de vindbaarheid van je website, het gebruiksgemak dat de bezoeker ervaart en de branding. In dit artikel vertellen we meer over het belang van webdesign, waarom het zo belangrijk is en waar je op moet letten bij het ontwerpen van een nieuwe website.

Wat is webdesign precies?

Alles wat je op een website ziet heeft met webdesign te maken. Van de kleuren van de menubalk tot het lettertype. Bij webdesign is het belangrijk dat je voor een ontwerp kiest die de visie van je bedrijf uitstraalt. Zo stralen lichte kleuren vertrouwen uit, terwijl vrolijke kleuren een informeel gevoel geven. De meeste websitebeheerder laten de kleuren van hun website bepalen door de kleuren van de huisstijl, maar dat is niet altijd even handig. Stel je maakt gebruik van een kleurrijk logo dan is de kans groot dat deze alle aandacht trekt, terwijl je juist wilt dat bezoekers je content lezen en eventueel een conversie aangaan. Bij webdesign geef je inrichting aan de kleuren, het lettertype en de vormgeving van alle elementen zoals buttons en tabellen.   

Waar heeft webdesign invloed op?

Samen met de content van een website is het ontwerp ervan een van de belangrijkste factoren die het succes van een website bepalen. Ten eerste heeft de invulling aan de navigatie, de plaatsing van buttons en knoppen, menu’s extra invloed op de gebruikservaring. Hoe snel kan je bezoeker vinden wat hij nodig heeft? Ten tweede heeft webdesign invloed op het gevoel dat je de bezoeker heeft. De combinatie van het lettertype, de kleuren en de schrijfwijze bepalen voor een groot deel hoe je website ervaren wordt. Daarbij moet je jezelf de vraag stellen: welk gevoel wil jij graag overdragen?

Hoe invulling geven aan webdesign?

Goede vraag! Op basis van je doelgroep, missie, visie en de wijze waarop je jouw doelgroep wilt aanspreken kun je beginnen met het ontwerpen van je website. Eén ding staat vast: een website zou gebruiksvriendelijk moeten zijn. Het mag niet zo zijn dat het uiterlijke aspect van het ontwerp invloed heeft op de werking van je website. Houd het daarom zo simpel mogelijk en met bepaalde aspecten kun je laten zien wie je bent en wat je doet. Daarbij is het belangrijk dat je website optimalisatie doorvoert, waarmee we willen aangeven dat het ontwerp van je website nooit definitief is. Op basis van analyses kan het zijn dat je je website moet aanpassen en nieuwe dingen moet proberen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden