RDJ webdesign

Wat is een dedicated server?

Wat is een dedicated server?

Geplaatst op

Een dedicated server is een server die alleen door jou of je bedrijf gebruikt wordt. Deze deel je dus niet met andere gebruikers, waardoor je de gelegenheid heb om op deze  server grote websites met hoge bezoekersaantallen en/of producten te laten draaien. Op deze hardware server kun je gebruik maken van je eigen processoren, harde schijven en SSD’s. Deze server is voor veel mensen echter niet geschikt, omdat het relatief hoge kosten met zich meebrengt en er voor het onderhoud van deze server een behoorlijk niveau aan kennis is vereist. Overweeg je of een dergelijke server iets voor jou is, dan kun je bijvoorbeeld contact opnemen met snel.com.

Waarom dan toch kiezen voor een dedicated server?

Een dedicated server heeft voor een bedrijven die websites hebben draaien met grote bezoekersaantallen een groot voordeel ten opzichte van gedeelde servers. Deze servers zijn vaak razendsnel en hebben een hele grote schijfruimte. Daardoor kunnen ze met gemak grote aantallen gegevens verwerken en hebben ze totaal geen moeite met grote bezoekersaantallen. Omdat een dedicated server meestal in een datacenter staat, waar noodstroom en vele verschillende glasvezel kabels aanwezig zijn, blijft je server altijd in de lucht en je websites bereikbaar voor je klanten. Daarnaast is de server beter beveiligd dan een gedeelde server. Je loopt immers geen risico dat iemand die een server met jou deelt gebruik maakt van slecht beveiligde software, waardoor jij ook risico loopt. Daarnaast is het heel gemakkelijk om een de server uit te breiden, zodra je behoefte hebt aan meer capaciteit.

Een dedicated server kiezen

Indien je besloten hebt om een dedicated server aan te schaffen moet je je nog verdiepen in de vele verschillende soorten die er zijn.  Voor de processor kun je kiezen uit servers die variëren van 1 x 1,8 GB tot 28 x2,2 GB. Het geheugen is verkrijgbaar van 1 GB tot 256 GB en de schijfruimte varieert maar liefst tussen de 120 GB en de 16 TB. Daarnaast heb je naast het kopen van een server ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor huren. De lasten over de totale looptijd zijn dan hoger, maar op deze manier voorkom je dat je ineens een groot bedrag voor de aanschaf kwijt bent. Huren is al mogelijk vanaf € 29 per maand, maar afhankelijk van de specificaties van de server kan dit oplopen tot € 800 per maand. Het kopen begint bij iets meer dan € 100, maar kan oplopen tot maar liefst € 3.000 per maand. Indien je een grote webshop hebt, met hoge bezoekersaantallen en veel verschillende producten wil je vooral dat je website goed bereikbaar is. Indien je website vastloopt raken mensen snel geïrriteerd en haken af. Dat kost klanten. Dan kun je beter iets meer geld uitgeven aan een groter en snellere server, waardoor jouw webshop optimaal blijft presteren. Dan blijven de klanten met plezier producten uit jouw webshop bestellen en zijn de extra kosten voor een grotere en snellere dedicated server snel terugverdiend.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden