Trends veranderen in rap tempo, of het nu gaat om kleding, meubels, alles verandert snel. Het moet steeds gekker en unieker. Hoort een website dan ook snel mee te draaien in deze veranderende trends?

Jouw visitekaart
Een website is je visitekaart als je het voor je bedrijf gebruikt. Klanten zijn dan geïnteresseerd in bedrijven die erg up-to-date zijn. Als je een website hebt die wellicht 10 jaar niet is veranderd, wordt het tijd om eens serieus een nieuwe look te overwegen. De kans dat klanten weggaan is een stuk groter, zeker als ze de site ooit eerder hebben bezocht.

Wees uniek
Niet alleen is het belangrijk om zo nu en dan een nieuwer vers design van je website te maken, wees uniek op de markt met je design. Veel bekende bedrijven houden een uiterlijk vast met een opzet die op veel van de concurrentie ook op een zelfde soort is opgezet. Laat jouw website eens degene zijn die opvalt, zonder dat het een overdaad is van extremen. Je kunt het speelser maken en niet de gebruikelijke plaatsen voor navigatie en teksten aanhouden. Mocht je hier niet creatief genoeg voor zijn, laat dan designs opstellen door een webdesigner. Zij kunnen vaak je ideeën in beeld brengen en zeggen of het ook technisch mogelijk is.

Laat je website beoordelen
Er zijn websites waar je je website op uiterlijk en functionaliteit kunt laten beoordelen met tips van deze gebruikers om onderdelen beter uit te laten stralen. Dit kan in het begin een flink bittere pil zijn. Het kan best zijn dat je website, waar je zo hard aan hebt gewerkt, tot de grond wordt afgebrand. Maar wees realistisch, je klanten zouden dit exact zo kunnen denken. Neem adviezen dus aan die je website kunnen verbeteren.

Less is more
Zorg ervoor dat je website duidelijk is. De eerste seconden zijn al erg van belang. Het moet voor een bezoekers duidelijk zijn waar de website over gaat, hoe hij bij de informatie of producten komt die hij zoekt. Plaats dus geen overdaad aan teksten, maar hou het simpel met korte, duidelijke zinnen die de potentiële klanten moeten lokken.

Responsive design
Wat belangrijk is op het gebied van webdesign is responsive design. Dit is de manier hoe de website zich toont aan de bezoeker via een kleiner beeld zoals een mobiel of tablet. Zo word je navigatie compacter opgezet, teksten en plaatjes wat verkleind, maar wel op een manier dat alles leesbaar en overzichtelijk blijft. Pas je je website hier niet op aan, dan toont de website helemaal verkeerd waardoor deze persoon erg snel zal afhaken.

 

Bron: Solid Results Webdesign in Breda