Een Enterprise Resource Planning (ERP) systeem biedt vele voordelen. Voor iedere branche zijn er verschillende toepassingen te bedenken waardoor je efficiënter kunt werken en werkzaamheden kunt automatiseren. Nu denk je misschien: ‘Wij hebben al jaren een ERP systeem’, Maar juist in dat geval kan de implementatie van een nieuw systeem positieve effecten hebben op de efficiëntie van het bedrijf. Hieronder hebben we enkele voordelen voor je uitgelicht.

Betrokken en effectieve werksfeer

Het is belangrijk om je de personeelsleden om input te vragen bij de oriëntatie voor een ERP systeem en de implantatie hiervan. Dit zorgt ervoor dat de personeelsleden zich betrokken voelen, het nieuwe systeem meer zullen gebruiken en ook daadwerkelijk efficiënter gaan werken met het ERP systeem.

Datastromen optimaliseren

Met een nieuwe ERP systeem zorg je ervoor dat iedereen op het juiste moment over de juiste informatie beschikt. Dit doe je door de datastromen vooraf te inventariseren, gebruikte gegevens per persoon in kaart te brengen en het systeem hierop in te richten.

Wanneer je al over een ERP systeem beschikt is het verstandig om te controleren of de processen nog steeds zo efficiënt mogelijk verlopen.

Schone of nieuwe database

Bij het implementeren van een nieuw ERP systeem heb je de mogelijkheid om te bepalen welke informatie je wilt verzamelen en bewaren. Houdt hierbij rekening met de ontwikkelingen in de branche en binnen je bedrijf. Hiermee los je databasevervuiling op en kun je inspelen op trends.

Ook wanneer je bedrijf al jaren gebruikt maakt van een ERP-systeem kan het juist interessant zijn om de database met enige regelmaat te controleren.

Veel standaard functionaliteiten

Jaren geleden stond het ontwikkelen van ERP systemen nog in kinderschoenen en moesten veel functionaliteiten op maat ingebouwd worden. De ontwikkeling hiervan heeft echter niet stil gestaan.

Een hedendaags systeem bevat hierdoor vele malen meer standaardfunctionaliteiten, waardoor er vaak relatief weinig maatwerk nodig is. Heb je interesse? Zoek hier het best passende ERP systeem uit voor jouw bedrijf.