Helaas, helaas … door corona wordt je gedwongen om thuis te werken. Sommige mensen vinden dit prettig, maar ook een groot aantal mensen werkt liever op kantoor. Ook als je het wel prettig vindt om thuis te werken krijg je te maken met bepaalde issues. Waar ga je bijvoorbeeld printen als je geen printer hebt? En is je baas verplicht om kosten te vergoeden als je een nieuwe computer moet kopen bijvoorbeeld? In deze blog beantwoorden we die vragen en geven tips hoe je kunt thuiswerken op een budget. 

Applicaties tweedehands kopen

Hoewel sommige bedrijven hebben besloten om langdurig thuis te werken, is er in de meeste gevallen geen einddatum bekend. Hierdoor heb je te maken met een bepaalde onzekerheid, een onbeantwoorde vraag: wat als ik nu een dure aankoop doe en vervolgens volgende maand weer fulltime op kantoor kan werken? Aan de andere kant heb je wel gewoon goede apparatuur nodig om efficiënt te werken. We raden daarom aan om te kijken bij tweedehands verkopers van elektrische apparaten. Voor het kopen van tweedehands printers raden we Secondhand HP aan. Zij verkopen refurbished printers. Dit zijn printers van goede kwaliteit, maar zijn wel al eerder gebruikt of kennen kleine schade door transport. Ook zonder coronacrisis is dit een goede optie voor het kopen van printers, want hoe vaak gebruik jij een printer? 

Wat vergoedt de werkgever?

De werkgever is jammer genoeg niet aansprakelijk voor het vergoeden van aankopen om een thuiskantoor in te richten. Het is ook wel logisch eigenlijk, omdat er dus geen einddatum zit aan het thuiswerken. Tegelijkertijd heeft de werkgever hoge kosten aan een kantoor dat leeg staat en aan de aanschaf van al het apparatuur op kantoor. Er is dus in veel gevallen simpelweg geen geld om aan de werknemer te schenken voor de aankoop van extra apparatuur. Bij de grote, winstgevende merken zien we wel budgetten uitdelen aan hun werknemers om thuis comfortabel te maken. Rabobank heeft zelfs een eenmalig maximaal budget van 750 euro. Als je een fijne baas hebt, krijg je wel de optie om bijvoorbeeld een bureaustoel of monitor mee te nemen naar huis om efficiënt te kunnen werken.