SEMrush is een SEO tool die al erg lang bestaat en die hoog wordt aangeprezen door SEO specialisten. Het is net zo bekend, en misschien wel bekender, als Moz en Ahrefs en met 4 miljoen gebruikers weet je dat het een programma is dat populair is en dat heeft wat je nodig hebt. SEMrush kan gebruikt worden voor verscheidene SEO werkzaamheden, zoals een zoekwoordenonderzoek, het verzamelen van backlinks, het uitvoeren van een technische audit en adverteren in de zoekmachines. De kracht van SEMrush is dat het met zijn 5 toolkits bijzonder gebruiksvriendelijk is en geschikt is voor iedereen die aan SEO wil werken.

De functionaliteiten in SEMrush

Als je SEMrush besluit te kopen, dan krijg je toegang tot 5 toolkits. Dit zijn eigenlijk 5 verschillende programma’s waarmee je verschillende dingen kunt doen. Zo is er een speciaal programma voor het analyseren van je concurrentie. Als je weet tegen wie je moet vechten om de eerste plek, weet je ook beter hoe je dat moet doen. Er is een tool voor zoekwoorden onderzoek, zodat je de beste zoekwoorden kunt aanwijzen voor je pagina’s. Ook is er een tool voor het opbouwen van backlinks die je suggesties geeft over waar nog een backlink te behalen is. Een vierde tool houdt de posities van je zoekwoorden in de gaten en de laatste tool is bedoeld als ondersteuning voor het werken aan technische SEO.

Het is geen gratis tool

SEMrush is geen gratis tool en dat op twee manieren. Allereerst is het geen gratis tool omdat je ervoor moet betalen. De prijzen beginnen bij $100 per maand. Je kunt het programma eerst 7 dagen uitproberen om te zien of het bevalt. Het is op een andere manier ook geen gratis tool omdat het simpelweg veel beter is. Er zijn geen restricties, je hebt al je SEO benodigdheden in één handig programma samengevat en je kunt zoveel onderzoek uitvoeren al je wilt. Dat is ook de reden dat mensen die met SEO bezig zijn vaak van gratis programma’s overstappen naar een betaald programma. SEMrush wordt ook door Ebay en Booking.com gebruikt, dus het kan geen slechte keuze zijn.

Gebruikersvriendelijk en betrouwbaar

Als SEO tool is SEMrush erg gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. De resultaten zijn correct en worden je gepresenteerd in een handig dashboard die je direct te zien krijgt als je het opent. Op dat dashboard zie je dan in één oogopslag waar je staat en hoe je vooruit- of achteruit bent gegaan. Het is een erg gebruikersvriendelijk programma, mede door de verschillende toolkits, en de data wordt zo gepresenteerd dat zelfs iemand zonder ervaring hier iets mee kan.

De voordelen

SEMrush is een bekend programma dat door veel gebruikers wordt aangeprezen. Je kunt met behulp van dit programma aan alle aspecten van SEO werken, dus techniek, autoriteit en content. Het is een overkoepelend en alomvattend programma en meer heb je niet nodig. Probeer dus vandaag nog de gratis proefweek en je zult niet worden teleurgesteld.

Kijk voor meer informatie over SEO op www.rankingmasters.nl.