Een refurbished laptop is ofwel een laptop die is teruggestuurd naar de winkelier of fabrikant voor een terugbetaling door een klant of een laptop die net uit de lease is gekomen. De laptop kan een klein defect hebben gehad of gewoon niet aan de verwachtingen van een klant hebben voldaan. Voordat een laptop kan worden doorverkocht, worden eventuele defecte onderdelen gerepareerd of vervangen en wordt de laptop vervolgens zorgvuldig onderzocht om er zeker van te zijn dat deze goed werkt.

Refurbished laptop kopen

Elke laptop die dit proces doorloopt moet worden bestempeld als refurbished. Refurbished laptops kunnen een koopje zijn in vergelijking met sommige nieuwe modellen, maar het is belangrijk om eerst de voor- en na delen op een rij te zetten. Er zijn vele winkels waar je een refurbished laptop kunt kopen. Creoserver is daar een van. Op creoserver.com vind je hun aanbod aan refurbished laptops.

Prijs

Refurbished laptops zijn vaak 10 tot 25 procent goedkoper dan de oorspronkelijke prijs van de laptop. Dat kan een aanzienlijke besparing zijn. Het nadeel is vaak dat refurbished laptops niet beschikken over de nieuwste processors en het nieuwste besturingssysteem.

RAM

Nieuwe laptops zijn vaak voorzien van meer geheugen dan de vorige generaties, dus een refurbished laptop heeft mogelijk niet dezelfde hoeveelheid geheugen als de nieuwste versie. Een refurbished laptop heeft bijvoorbeeld slechts 1 GB geheugen, terwijl een nieuwe laptop al 4 GB heeft. Dit kan al dan niet een verschil maken voor u, afhankelijk van de systeemvereisten van de programma’s die u gaat draaien.

Harde schijf

De grootte van harde schijven kan ook verschillen bij nieuwe en refurbished laptops, omdat geheugenopslag in de loop der tijd goedkoper wordt. Een refurbished laptop kan slechts een harde schijf van 60 GB hebben, terwijl de nieuwe versie van de laptop inmiddels een harde schijf van 320 GB heeft. Afhankelijk van uw opslagbehoeften kunt u besluiten om een nieuwe of refurbished laptop te kopen en deze vervolgens te upgraden.