Als bedrijf, zelfstandig ondernemer, stichting of ander soort organisatie kun je niet meer zonder website. Is het mogelijk om zelf een website te maken, of kun je ook een professionele en betaalbare website laten maken? Laten we de mogelijkheden eens op een rijtje zetten, en bepalen of uitbesteden ook automatisch duurder moet zijn dan zelf aan de slag gaan.

 

Zelf een website maken is duurder dan je denkt

Met WordPress kun je geheel gratis een website maken. Een kwart van de websites op internet is gemaakt in WordPress. Maar dan komen de extra plug-ins, hosting, domeinnamen en ondersteuning bij problemen om de hoek kijken. Om nog maar niet te spreken van inkomstenderving wanneer de site offline gaat door een gebruikersfout, en de tijd die je niet meer kunt besteden aan je klanten of andere relaties. Gratis bestaat niet, dat geldt ook voor een website maken.

 

Waarom een professionele website laten maken?

Je mag van een professionele website verwachten dat deze overal goed werkt (responsive design), goed vindbaar is in de zoekmachines (SEO), op een goede wijze te navigeren valt (breadcrumbs) en gebruik maakt van optimale woorden en termen (keywords). Dit heeft allemaal invloed op zowel de gebruikerservaring als de vindbaarheid in Google en andere zoekmachines. Als de termen HTML, PHP en H1 Tag je niets zeggen kun je helaas ook geen professionele site maken.

 

Kun je een professionele en betaalbare website laten maken?

Een professionele kwaliteit website hoeft niet duur te zijn, zolang je werkt vanuit een duidelijk plan, heldere doelstellingen en een goede marketing strategie. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een gebruiksvriendelijk CMS (Content Management Systeem) houd je zelf de teugels in eigen handen. Uiteindelijk moet je niet alleen rekening houden met de kosten, maar ook met de inkomsten die voortvloeien uit een professionele website.

 

Het antwoord mag dus duidelijk zijn; je kunt wel degelijk een professionele en betaalbare website laten maken!