De iPad speelt een steeds belangrijkere rol in het dagelijks leven. Ze worden elk jaar krachtiger en kunnen bijna alles wat je ook op een normale laptop zou kunnen. Logisch dus dat veel mensen overschakelen naar een iPad in plaats van een nieuwe laptop. Superhandig omdat hij zo klein is. Maar wat doe je als hij kapot gaat? In deze blog vertellen we je over ipad reparatie en andere dingen die je zou kunnen proberen.

De Apple store

De Apple store is in principe je grootste vriend. In deze luxueuze, moderne Apple valhallas kun je terecht voor het kopen van alles wat met Apple te maken heeft. Hier zijn de zogenaamde “Geniuses” in staat om jouw product te repareren, maar voor welke prijs? Gelukkig bestaat er zoiets als garantie, maar toch zijn er veel klantervaringen niet helemaal te spreken over de service of de prijs van de Apple store. Daarom bespreken we ook andere alternatieven. 

Reparatie winkels

Er zijn zat van alternatieven voor de Apple store maar zijn ze wel betrouwbaar? Bij kleine telefoon reparatie winkels kun je jouw iPad laten repareren. Hier heb je alleen geen Apple garantie en zekerheid. Zij zullen ook niet snel je product vervangen. Wel zijn er bepaalde winkels die dit aan kunnen bieden en zelfs een stapje verder gaan dan de Apple store die zelfs jouw iPad ophalen en terugbrengen. Zo hoef je zelf je huis niet eens uit en krijg je toch een gerepareerde telefoon, tablet of laptop. 

Zelf iPad repareren

Er zijn mogelijkheden zat om zelf je iPad te repareren maar dit is niet de makkelijkste klus. Vooral niet als je geen technische kennis hebt. Een scherm vervangen is toch al gauw een klus voor een reparatie winkel (zoals de Apple store). Echter zijn er bepaalde problemen die je gemakkelijk zelf kunt oplossen. Laad jouw iPad niet meer op? Vervang de oplader en probeer opnieuw. Verder zijn er online ontzettend veel tutorials. Ik raad je aan om gewoon lekker je probleem te Googlen als het iets kleins is en zelf te klussen. Blijf hierbij wel voorzichtig te werk gaan want je wilt natuurlijk je iPad niet verder stuk maken. Vertrouw je het niet helemaal? Breng hem dan toch maar gewoon naar de Apple store. Dan weet je zeker dat hij of werkt of dat je een nieuwe krijgt.