Optical Character Recognition (OCR) is een geavanceerde functie waarmee gebruikers papieren documenten en afbeeldingen in bewerkbare PDF’s kunnen omzetten. Dit kan met behulp van een scanner en de OCR-functie kan worden geactiveerd zodra een document met succes is gescand via een PDF-toepassing.

Het doel is om een afbeelding van een tekst om te zetten in tekst zelf. Wat betekent dit? Stel je voor dat je een afbeelding met woorden hebt (bijvoorbeeld een JPEG van een restaurant menu). Met OCR-software kan je de afbeelding van het restaurant menu scannen en omzetten in een bewerkbaar PDF-document. Met andere woorden, je kunt de tekst wijzigen die voorheen een statisch beeld was.

Voordelen van het gebruik van een OCR-programma

De voordelen van het gebruik van OCR-software zijn legio: de belangrijkste is de hoeveelheid tijd die het je op de lange termijn bespaart. In plaats van een volledig document te moeten herschrijven om er een digitale en bewerkbare kopie van te hebben op je computer, kan je eenvoudigweg je papieren document scannen en de OCR-functie activeren.

Het bespaart je ook tijd omdat je niet handmatig door een stapel papieren hoeft te zoeken als je op zoek bent naar een bepaald document. Zodra je bestanden zijn gedigitaliseerd, kan je gewoon zoeken naar specifieke trefwoorden op uw computer. Je kunt zelfs zoeken binnen elk PDF als je alleen maar een woord in dat specifieke document wilt vinden.

Met de OCR-functie kan je ook kiezen tussen handmatige of automatische tekstherkenning. De handmatige functie geeft je de vrijheid om te beslissen hoe de OCR software met je afbeeldingen omgaat (d.w.z. het aanpassen van de velden om de tekst binnen een afbeelding te herkennen).

Deze geavanceerde tool herkent tekst in documenten, afbeeldingen en zelfs handgeschreven notities. Het is uiterst handig zijn voor professionals uit de industrie, zoals advocaten, artsen en leraren.

OCR software kopen

Heb je interesse in het kopen van OCR software? Neem dan een kijkje op de website van BIQE. BIQE biedt eigen OCR software aan in diverse pakketten en levert ook maatwerk. De software is teven geschikt voor de AVG.