RDJ webdesign

Je ICT veilig houden: een klus voor experts

Je ICT veilig houden: een klus voor experts

Geplaatst op

Vrijwel elke Nederlandse ondernemer maakt gebruik van ICT en dan moet het natuurlijk wel zo zijn dat dit op een veilige manier kan. Door de jaren heen zijn hackers heel slim geworden en weten ze op allerlei manieren aan informatie te komen; we hebben het hier niet over de hackers die onderzoek doen naar de veiligheid van systemen, maar het gaat hier juist om criminelen die een slaatje willen slaan uit de misdaad, gelukkig zijn er altijd oplossingen voor….

Beveilig je website 

Een van de doelwitten van internetcriminelen is de website van een bepaalde ondernemer. Het komt voordat ondernemers geld kwijt raken of bijvoorbeeld het klantenbestand gestolen zien worden. Echter komt dit pas later aan het licht en dan is het kwaad al geschied; we raden je aan om je website dus zeker te laten checken door experts. Dus als jij jezelf de vraag stelt: Is mijn website veilig?, dan raden we je aan om eens een expert aan de mouw te trekken voor het antwoord.

Ga voor een digitaal archief

Het is erg belangrijk om een goed archief te hebben om zo allerlei processen die je ooit hebt gedaan terug te kunnen lezen om te zien hoe alles gegaan is en eventueel bereikbaar informatie uit het archief te halen. Het is de bedoeling dat het archief natuurlijk wel veilig is.Er zijn mogelijkheden om je analoge archief te laten digitaliseren en het bedrijf dit heel veilig te laten opslaan en monitoren zodat er niets met de gegevens kan gebeuren.

Huur hacker in

Zoals wel al even zeiden, zijn er ook hackers die onderzoek doen naar de veiligheid van systemen om daarna goudeerlijk een rapport op te stellen wat er gebeuren moet. Het kan heel goed zijn om een hacker in te huren om eens te kijken hoe het met de veiligheid van je ict-systemen gesteld is 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden