Bitcoin hebben de afgelopen tijd veel het nieuws gedomineerd. De prijs van één bitcoin was torenhoog en iedereen wilde ze hebben, omdat men bang was om de boot te missen. Wie wil er niet slapend rijk worden? Het klonk voor veel mensen te mooi om waar te zijn. Juist nu de hype een beetje over is gewaaid en de prijs van één bitcoin is gedaald naar ca. zesduizend dollar, is het (wellicht) weer tijd om te investeren in de cryptomunt. In dit artikel leggen we uit hoe bitcoin kopen werkt.

Een wallet

Voordat je bitcoin kunt kopen moet je een wallet hebben: een digitale bitcoin-portemonnee of -bankrekening waar je cryptomunten in bewaart. Er bestaan verschillende soorten wallets: een hardware, software of paper wallet.

  • Een hardware wallet kan bijvoorbeeld een usb-stick zijn waar je bitcoin op opgeslagen zijn.
  • Een software wallet is een website of een app waar je de cryptomunten bewaart.
  • Een paper wallet is een uitgeprint papier waar de sleutel en het adres van je bitcoin op staan.

Jezelf registreren op een cryptobeurs

De volgende stap is om jezelf te registreren op een cryptobeurs. Dit zijn partijen waar je bitcoin kunt kopen. In Nederland zijn Coinbase, Kraken en Binance een van de bekendste beurzen.

Om bitcoin te kunnen kopen zal je een verificatieproces moeten doorlopen, waarvoor je vaak een creditcard nodig hebt en een kopie van je ID-kaart moet opsturen. Je eerste bitcoin koop je met euro’s en vervolgens kun je met je gekochte bitcoin ook andere cryptomunten kopen, zoals ethereum of litecoin.

Nu bitcoin kopen of juist niet?

Diverse cryptomunt-specialisten vinden het slim om juist nu in bitcoin te stappen, maar net als de Autoriteit Financiële Markten wordt aangeraden om alleen cryptomunten te kopen met geld dat je bereid bent te verliezen. Ondanks dat de grote bubbel al geknapt lijkt te zijn, kleven er vele risico’s aan investeren in cryptomunten. Investeer daarom nooit al je geld er in.

Bitcoin nieuws volgen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg dan anycoindirect.eu. Dit is het nieuwsplatform waar kenners al het nieuws over bitcoin, blockchain en andere cryptomunten delen. Daarnaast vind je er ook voorspellingen, de koers en de toekomstverwachting van bitcoin én andere cryptovaluta.