RDJ webdesign

Hoe weet je of je iPhone waterschade heeft?

Hoe weet je of je iPhone waterschade heeft?

Geplaatst op

Als je iPhone niet aangaat nadat je in contact bent gekomen met water, kan het een van de twee dingen zijn; of de iPhone is kortgesloten, of het water heeft enkele interne componenten beschadigd of aantast en heeft de schakelingen in gevaar gebracht. Beide kunnen onherstelbaar zijn als de telefoon niet door een technicus wordt bekeken. Er zijn een paar tests die je kunt doen om te controleren of je telefoon daadwerkelijk niet wordt ingeschakeld, of dat er een ander probleem is. Doe eerst een harde reset. Een groot deel van de tijd dat de telefoonkorting kan knoeien met de software en een harde reset zal alles weer opstarten, zodat je een back-up van je telefoon kunt maken. Als dit niet werkt, probeer dan je telefoon op je computer aan te sluiten om te zien of iTunes het apparaat herkent.

Mijn telefoon wordt niet opgeladen

Als je iPhone niet wordt opgeladen na het laten vallen in het water, is er waarschijnlijk een probleem met je oplaadpoort, vooral als dat de belangrijkste plaats was waar het water de telefoon binnenkwam. De het laden haven is één van de weinig plaatsen die elektrocomponenten heeft blootgesteld, zodat is er heel wat potentieel voor corrosie. Als u hebt geëlimineerd waterschade als een probleem kan er een probleem met uw iPhone batterij. mHet eerste wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je je iPhone oplaadpoort niet verder beschadigen is om ervoor te zorgen dat de oplaadpoort volledig droog is voordat je je telefoon aansluit. Het inpluggen van je telefoon als er water in de oplaadpoort zit, zal zeker leiden tot corrosie of een korte broekzak.

Mijn iPhone scherm is beschadigd door water

Je kunt zien of je scherm beschadigd is door water als er lijnen of donkere vlekken onder het glas zitten. Het is moeilijk te zeggen of deze schade permanent zal zijn of dat het tot andere complicaties zal leiden, dus het beste is om het uit te schakelen en zo lang mogelijk te laten drogen. Er is echter geen garantie dat het circuit onder het water beschadigde iPhone scherm niet zal corroderen na verloop van tijd, en het scherm zal stoppen met werken.

De luidspreker van mijn telefoon werkt niet

Het is moeilijk om te bepalen of de luidspreker van je iPhone is gecompromitteerd door water, omdat er vaak grotere problemen zijn die je ervan weerhouden om op te merken. Zoals met elke watergerelateerde kwestie, laat uw telefoon zo lang mogelijk drogen. Als u erin slaagt om uw telefoon weer aan te zetten, maak dan een back-up van uw gegevens voordat u de spreker probeert uit te testen. Als er water in je luidspreker zit, kan het gebruik ervan de telefoon kortstondig maken. Als je je iPhone weer hebt ingeschakeld nadat je hem zo lang mogelijk hebt laten drogen, probeer dan een ringtone of wat muziek af te spelen via je luidspreker. Dit zal u toelaten om te identificeren als er een probleem is, echter, moet het een van de laatste dingen om te controleren om te voorkomen dat uw telefoon kortsluiting en het veroorzaken van meer schade.

Is je telefoon onherstelbaar beschadigd door water en betaal je liever niet de hoofdprijs voor een nieuw toestel? Bij planetrefurbished.nl kun je terecht voor een zo goed als nieuw toestel, bijvoorbeeld een iphone 7 tegen een scherp tarief.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden