RDJ webdesign

Hoe kies je een goed boekhoudingprogramma?

Hoe kies je een goed boekhoudingprogramma?

Geplaatst op

Tegenwoordig kun je ontzettend veel boekhoudingsprogramma’s kiezen, maar hoe kies je nu de juiste als je de bomen door het bos niet meer ziet. Een boekhoudingprogramma werd lange tijd gezien als ingewikkeld en lastig, maar niets is minder waar. Je kunt gebruik maken van een boekhoudingprogramma als je een klein bedrijf bent, een zzp’er bent, maar ook als je een groot bedrijf bezit. Hoe je de beste keuze maakt dat hangt af van jouw wensen in het boekhoud programma. Wij hebben een aantal dingen voor je op een rijtje gezet, zodat jij waarschijnlijk gemakkelijk kunt kiezen.

Meerdere methodes

Je kunt bij de keuze voor een boekhoudingprogramma kiezen uit meerdere methodes. Zo heb je de keuzen uit een klassieke of een BAP-methode. Bij de klassieke methode baseer je je keuze in de meeste gevallen op de prijs en bij de BAP-methode baseer je je keuze vooral niet op prijs. BAP staat voor behoeft, ambitie en prijs. Je ziet dus al dat de prijs op de laatste plek staat, maar de behoefte daarentegen op nummer één. Je kijkt naar hoe je wilt factureren, maar ook naar andere functies die je graag zou willen gaan gebruiken. Bij de ambitie kijk je vooral naar wat je met je bedrijf wilt in de toekomst en waar je wilt dat je bedrijf komt te staan. Hierbij is het wel verstandig een plan te maken voor over de komende paar jaar.

Beide methodes werken

Een programma kiezen voor de boekhouding kies je natuurlijk niet zomaar, maar beide methodes werken prima. Je kunt natuurlijk ook eerst meer informatie opvragen voor je een keuze maakt, maar de keuze die jij zou maken is zeker niet fout. Je kunt het namelijk simpel en eenvoudig houden, maar je kunt ook gaan voor een zeer uitgebreid pakket met heel veel functie. Vraag jezelf bij een uitgebreid pakket wel af of je alle functie die in het pakket zitten wel gaat gebruiken. Het zou toch zonde zijn als je een programma hebt waar je de helft niet van gebruikt, dan kun je er beter voor kiezen een wat eenvoudiger programma te gebruiken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden