Als je een eigen bedrijf hebt of werkt voor een bedrijf wil je graag zo veel mogelijk klanten hebben die je site tegenkomen online. Om zoveel mogelijk potentiële klanten richting je site te krijgen is het belangrijk dat de SEO optimalisatie zo goed mogelijk is.

Wat is SEO optimalisatie?

SEO is de manier waarop Google bepaalt welke site bovenaan komt in zoekresultaten en welke site ergens onderaan komt op de zoveelste pagina. Er wordt door de SEO een lijst gemaakt van welke sites het meest relevant zijn voor de zoekterm waarop een potentiële klant zoekt op Google. Hoe hoog jij komt in de zoekresultaten wordt bepaald door meerdere factoren. Op een aantal van deze factoren kun jij je aanpassen en bij andere factoren ben je meer afhankelijk van anderen. Zo heb je bijvoorbeeld een factor die kijkt naar hoe vaak jouw site in een positief gerelateerde manier wordt genoemd in andere artikelen. Hoe meer positieve reacties er op het internet over je site te vinden zijn hoe beter dit zal zijn voor je SEO ranking.

Het aanleren van zoekmachine optimalisatie

Als jij meerdere producten verkoopt en niet alles meer zelf doet is het belangrijk dat er personeel rondloopt die dit wel kan. Om dit te kunnen is het verstandig om een Digital marketing opleiding te volgen. Door goed te weten waar er vraag naar is en hoe jij ervoor zorgt dat je site relevant lijkt voor Google zul je hoger komen in de zoekresultaten. Er zijn een hoop tips en trucs om zoekmachine optimalisatie te gebruiken en dit allemaal zelf opnieuw ontdekken is zonde van je tijd. De veranderende markt vraagt van jou als marketeer namelijk dat je volledig op de hoogte bent van het laatste nieuws en de nieuw ontwikkelde vaardigheden. Bovendien is het volgen van een marketing opleiding niet alleen goed voor je huidige baan, maar ook voor op je cv.