Als je op een andere afdeling komt te zitten, dan is het ook wel tijd voor het opnieuw inrichten van je kantoor. Het is belangrijk dat je in een rustige omgeving werkt, zo word je niet afgeleid en kan je lekker door werken. Weet jij niet zo goed hoe jij jouw kantoor kan inrichten? Dat lees je in dit artikel.

 

Een klein kantoor

Als je een klein kantoor hebt dan denk je misschien dat er niet veel aan te doen valt, maar niets is minder waar. Bij een klein kantoor is het de kunst om het groter te laten lijken dan dat het daadwerkelijk is. Als het kantoor een raam heeft, zet of hang er niks voor. Laat het daglicht zijn werk doen. Door een licht kantoor kan jij je beter concentreren. Glazen wanden is ook een goed idee als je meer ruimte wilt creëren. Het zorgt wel voor minder privacy, maar het laat je kantoor zeker groter lijken. De kleur wit doet het ook altijd goed bij het groter laten lijken van een ruimte. Er mag zeker wel wat kleur aan jouw kantoor toegevoegd worden, maar houd de kleur alleen bij accessoires. 

 

Opbergruimtes

Opbergruimtes kunnen niet ontbreken als je het hebt over een kantoor. Bureaus kunnen namelijk al snel vol liggen met pennen, papiertjes, rekenmachines enzovoort. Hierdoor kan het ook rommelig worden en daar raak je snel afgeleid door. Het is daarom handig om mandjes en/of bakjes op het bureau neer te zetten. Om het jezelf nog makkelijker te maken kan je de mandjes en/of bakjes labelen met de Dymo 99012 labels. Zo weet je precies wat waar ligt en raak je minder snel dingen kwijt. Verder is het handig om voor opbergkasten te zorgen, hier kan je bijvoorbeeld alle mappen, boeken en andere kantoorartikelen in zetten. Ook deze kasten kan je weer labelen. 

 

Verlichting 

Goede verlichting is heel belangrijk. Het beste is om te kiezen voor een staande lamp. Een staande lamp zorgt voor een huiselijke sfeer. Het is handig om te kiezen voor verlichting die je kan verstellen. Het ene moment is het namelijk lichter in het kantoor dan het andere moment. Een verlicht kantoor kan ook de concentratie verbeteren.