RDJ webdesign

Het gebruik webmail stijgt in Europa

Het gebruik webmail stijgt in Europa

Geplaatst op

Het aantal gebruikers van webmail blijft stijgen. Meer dan 277 miljoen Europeanen maakten in de afgelopen maand gebruik van webmail providers zoals Hotmail en Gmail. Steeds meer mensen gaan de voordelen van webmail inzien en de laatste mensen die dachten dat webmail niet veilig zou zijn, zijn nu ook verkocht. In dit artikel geven wij meer informatie over deze ontwikkeling en geven we een overzicht van de nieuwste functionaliteiten van webmail.

Gmail het grootste

Je had vast niet anders gedacht: Gmail, is de grootste aanbieder van webmail. Dat komt niet als een verrassing, aangezien Gmail ontzettend gebruiksvriendelijk is in vergelijking met andere gebruikers. Het is eenvoudig te integreren op mobiele apparaten, het versturen van een e-mail gaat ontzettend eenvoudig en daarbij spreekt de interface voor zich. Bovendien maken veel gebruikers al gebruik van andere services die Google aanbiedt, zoals de zoekmachine en Google Maps. Dit maakt de overstap naar Gmail een stuk eenvoudiger, omdat Google het vertrouwen van de meeste gebruikers al gewonnen had voordat het Gmail lanceerde. Gmail is gratis voor particulieren. Wil je als bedrijf gebruik maken van Gmail dan betaal je ongeveer 4 euro per maand.  

Webmail van Facebook werkt niet

Mogen we verschillende onderzoeken geloven dan komt de Webmail van Facebook als slechtste uit de bus. De minimale services wordt met name als reden gegeven. De service ondersteunt geen HTML en daarbij kun je geen nieuwe accounts aanmaken. Alhoewel Facebook haar webmail service constant probeert te verbeteren, lijken nog steeds veel mensen voor Hotmail, Outlook en Gmail te kiezen.

Waar let je op?

Bij de keuze voor een webmail provider is het belangrijk dat je goed let op de veiligheid en de interface van de webmail. Het zou eenvoudig moeten zijn om een e-mail te versturen en bovendien wil je dat de integratie met je mobiele apparaten soepel verloopt. Gmail zou een goede optie kunnen zijn, maar iedereen heeft zo zijn redenen om voor een andere aanbieder te kiezen. Behoor je tot deze groep, dan zou je eens een kijkje moeten nemen op het webmail overzicht. Hier vind je verschillende aanbieders die niet alleen uitstekende service bieden, maar ook nog eens eenvoudig te integreren zijn op je mobiele telefoon. Zo wordt het eenvoudig om verschillende aanbieders te vergelijken en op basis hiervan een keuze te maken welke provider het beste bij je past. Zorg er daarbij voor dat je niet voor een provider met veel reclame in de inbox kiest. Dat werkt namelijk niet echt prettig.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden