Welk bedrijf heeft er tegenwoordig geen eigen website? Juist, vrijwel ieder bedrijf bezit een website die er helemaal gelikt uitziet. Met de vele smartphones, laptops en tablets die consumenten tegenwoordig bezitten zal de bedrijfswebsites het eerste zijn waar een potentiële klant naar zoekt. Toch is dit niet altijd het meest diepgaande. De gemiddelde internetgebruiker neemt slechts een aantal seconden de tijd op een pagina en klikt weer verder. Een manier om klanten diepgaander te betrekken kan door een tijdschrift als aanvulling op de bedrijfswebsite.

Waarom een tijdschrift handig is

Een website is noodzakelijk omdat dit de plek is waar klanten naartoe gaan wanneer ze snel informatie over je bedrijf nodig hebben op contact op willen nemen. Maar wanneer komt een tijdschrift goed van pas?

Dit is handig wanneer je diepgaande informatie voor je klanten wilt aanbieden. Stel je voor dat je een hele productcatalogus hebt. Potentiële klanten nemen niet snel de tijd om iedere pagina van je website door te spitten. Daarvoor heeft een internet bezoeker te weinig geduld en zal hij zich al snel weer op een andere pagina begeven. Een tijdschrift daarentegen geeft mensen de mogelijkheid om op de bank te gaan zitten met een bakje koffie en de tijd te nemen om alle producten te bekijken. Dit geeft tevens een heel ander beeld over op de klant.

Daarnaast is het een methode van branding. Een tijdschrift of magazine aan je klanten geven zorgt voor een unieke beleving en dit is iets wat niet zomaar verdwijnt. De klant kan het op een stapel met andere boeken en tijdschriften leggen, maar in de toekomst kan deze weer boven water komen, waardoor de potentiële klant er opnieuw mee in aanmerking komt.

Het publiceren van je tijdschrift kan ook gemakkelijk, snel en hoeft niet duur te zijn. Bekijk hier alle mogelijkheden voor het laten maken van een tijdschrift. Hier vind je een breed scala aan mogelijkheden en is het mogelijk om eigen wensen in te brengen voor de tijdschriften.