Het aanschaffen van een 3D-printer is niet niks. Het vergt tijd en aandacht. Het aanschaffen van een 3D-printer is een grote uitgave. In deze blog lees je wat je moet weten voordat je er een aan kunt schaffen.

 

Verschillende 3D-printers

3D-printers kun je onderscheiden in twee verschillende categorieën. Aan de ene kant heb je de 3D-printers die je zelf moet bouwen en aan de andere kant heb je kant en klare 3D-printers. De laatstgenoemde 3D-printers zijn handig voor de beginnende onder ons. Je kunt direct aan de slag. De printer vergt veel minder onderhoud en je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben.

 

Wat ga je printen?

Je moet je van tevoren goed afvragen wat je wilt gaan printen. Verschillende 3D-printers zijn geschikt voor verschillende soorten afbeeldingen. De meeste printers printen in verschillende materialen. We maken onderheid in drie verschillende soorten materiaal. PVA, nylon en ABS. De materialen verschillen alle drie in sterkte. Hierbij is PVA het minst sterk, nylon zit ertussenin en ABS is het sterkst.

 

Het merk van de printer

Uiteraard moet je een keuze maken tussen de verschillende merken 3D-printers. Wat ons betreft is er maar éen printer de beste en dat is de Ultimaker 2. Deze printer komt het beste uit de test. Ga je een Ulitmaker kopen? Doe dan van tevoren goed onderzoek op internet. De prijzen kunnen namelijk per winkel wel een flink uiteen lopen. Bedenk ook goed van tevoren of deze printer is wat jij van de printer verwacht. En tot slot laat je goed adviseren!