SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie genoemd, is het optimaliseren van je websites voor zoekmachines. Dit proces is geheel gratis en het doel hiervan is om de vindbaarheid van je website in zoekresultaten te vergroten. Door je website zo goed mogelijk te optimaliseren, kan dit leiden tot meer bezoekers op je website. Naast het krijgen van meer bezoekers zijn er nog vijf andere voordelen. Hieronder worden deze vijf voordelen op een rijtje gezet.

Meer bekendheid
Doordat je website zo goed mogelijk wordt geoptimaliseerd, kom je hoger te staan in de zoekmachines. Des te hoger je staat, des te sneller je gevonden wordt. Mensen gaan sneller op jouw website klikken omdat je bovenaan staat!

Een goede optimalisatie geeft een effect dat op lange termijn nog zichtbaar is
Wanneer je website goed geoptimaliseerd is, blijf je hoog ranken in Google. Je krijgt voortdurend meer bezoekers en dat ook nog eens gratis! Het is dus belangrijk dat je jouw zoekwoordenonderzoek goed uitgevoerd en toegepast hebt om de content op je website zo relevant mogelijk te maken.

Je trekt de juiste bezoekers
Bij SEO ligt de aandacht op de zoekwoorden waar mensen op zoeken. Je schrijft je content aan de hand van het zoekwoordenonderzoek dat je heb uitgevoerd. Op deze manier krijg je inzicht in de relevante zoekwoorden. Op dat moment weet je dus dat die personen opzoek zijn naar hetgeen wat ze intypen in de zoekmachines.

Het is gratis!
In vergelijking tot SEA, oftewel zoekmachine adverteren, is SEO geheel gratis. Je hoeft dus helemaal geen advertenties te kopen. Zoals eerder benoemd, schrijf je jouw content aan de hand van een zoekwoordenonderzoek.

En het zorgt voor vertrouwen
Ja, dat klopt helemaal! Als een persoon iets zoekt op Google en hij/zij ziet dat jouw website bovenaan staat, hebben zij veel meer vertrouwen in je website. Het vergroot dus de betrouwbaarheid van je website. Dit kan vooral belangrijk zijn bij webshops, want hierbij speelt vertrouwen een hele grote rol!