De voordelen van een mediawiki platform

We nemen in deze tekst graag met je door wat er verschillende voordelen zijn van een mediawiki platform. Lees snel verder en laat je inspireren.

Innovatie en gebruiksgemak in de wereld van de ICT staat niet stil. Ook niet volleerde programmeur moeten op een gegeven moment leren schrijven in de digitale taal. Dat kan relatief gemakkelijk met de techniek die achter de Wikipagina´s zit.
Een MediaWiki platform heeft vele voordelen voor ondernemers. We nemen dat graag even met je door in deze blog.

MediaWiki is een hulpmiddel inzake kennisbeheer

Het is software die oorspronkelijk gemaakt is voor Wikipedia. MediaWiki is een open-source PHP-gebaseerde wiki-engine die tegenwoordig gebruikt wordt om duizenden sites te draaien. In het algemeen wordt elke site die MediaWiki gebruikt als zijn kernsoftware beschouwd als een wiki.

Hoogontwikkelde software

MediaWiki is een hoogontwikkelde, veelzijdige software die in de loop der tijd is gegroeid om te voorzien in een aantal behoeften voor samenwerkende gemeenschappen. Als zodanig zijn de functies talrijk en meestal in beweging, maar er zijn enkele belangrijke concepten en hulpmiddelen waar MediaWiki het meest bekend om staat:

  • Een interface die het mogelijk maakt om de inhoud van de wiki te bewerken.
  • Hulpmiddelen die een gestructureerd en gecontroleerd systeem van gebruikersrechten mogelijk maken.
  • Namespaces om inhoud te helpen scheiden en prioriteren.
  • Magische woorden om informatie te helpen samenstellen.
  • Een platform dat de eenvoudige ontwikkeling van uitbreidingen van de software mogelijk maakt, extensies genoemd.
  • Een taakwachtrij die achtergrondtaken uitvoert in een tempo dat de taken tijdig afrondt zonder de technische prestaties van de wiki nadelig te beïnvloeden.
  • De taal waarin de software geschreven is, kan door zowel door mensen als software gelezen worden.

Dit zijn tal van voordelen waar ondernemers met recht enthousiast over zijn.

Conclusie

MediaWiki is gratis en een open-source wikisoftware die op meerdere sites draait. Het is geschreven in de PHP programmeertaal en slaat de inhoud op in een database, het heeft meer dan 900 configuratie-instellingen en de beschikbaarheid van 2.2K extensies om verschillende functies toe te voegen of te wijzigen. Denk je dat dit een heel technisch ingewikkelde klus gaat worden, dan raden we je zeker aan om wikibase-solutions.com te contacteren. Ze helpen je graag door de juiste oplossingen te realiseren.