Ben je (online) ondernemer en heb je een eigen website of webshop waarop jij je producten en/of diensten verkoopt? Dan is het belangrijk dat je online omgeving aantrekkelijk is voor de bezoekers én dat je website of webshop op de juiste manier werkt als mensen willen afrekenen. Op deze pagina lees je wat frond end developing is en welke technologieën ervoor ingezet worden. Je leest ook waarom het voor jou als ondernemer interessant kan zijn om een freelance front end developer in te schakelen. Verder kom je erachter wat een freelance ux designer voor je website of webshop kan betekenen.

Wat houdt front end developing in en welke technologie wordt ervoor gebruikt?

Front end developing heeft alles met het ontwerpen van de voorkant van je website of webshop te maken. Je kunt het ook wel met de etalage van een winkel vergelijken. Wanneer je website of webshop er mooi uitziet en duidelijk is voor de bezoeker, is de kans groot dat zij je product of dienst aanschaffen. Front end developing heeft te maken met de user interface. Dit is het gedeelte van je website of webshop waar bezoekers je producten of diensten online kunnen bekijken. De belangrijkste technologieën die bij front end developing worden ingezet zijn CSS en HTML.

Het inschakelen van een freelance front end developer is vooral interessant als je de werkzaamheden op dit vlak aan een professional uit handen wil geven. Om de website of webshop er strak uit te laten zien, is het inschakelen van een IT-freelancer een goede keuze. Hoewel je als ondernemer veel taken zelf kunt uitvoeren, gaan technische werkzaamheden zoals het bouwen en optimaliseren van je website of webshop je soms boven de pet.

Wat kan een freelance ux designer voor je website of webshop betekenen?

Wil je de customer journey op je website of webshop onder handen nemen? Dan kan het lonen om er een expert naar te laten kijken. Een freelance ux designer kan je bijvoorbeeld helpen om de user experience op je website of webshop te verbeteren. Deze freelancers helpen je om de uitstraling van je website of webshop te verbeteren, maar richten zich ook op de manier waarop je website of webshop functioneert. Zitten er ergens problemen in de code van je website? Dan kan de freelance ux designer dit voor je oplossen. De freelance ux designer richt zich vooral op het onderzoeken van hoe je bezoekers de website of webshop ervaren.