RDJ webdesign

4 handige tips om je LinkedIn-profiel op te laten vallen

Socials

4 handige tips om je LinkedIn-profiel op te laten vallen

Geplaatst op

Of je nu wel of niet op zoek bent naar een nieuwe baan, je hebt nog steeds een LinkedIn-profiel nodig dat opvalt. Met meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd is LinkedIn met gemak het grootste professionele netwerk ter wereld. Het is niet alleen groot, maar ook zeer effectief in het helpen van professionals in elke industrie om verbonden te raken en te blijven.

 

Waarom LinkedIn belangrijk is

Dus waarom zou dat voor je van belang zijn? LinkedIn is je kans om je naam en gezicht voor veel professionals in je branche te krijgen. Als je op zoek bent naar een baan, is dat essentieel. Het is echter niet genoeg om alleen maar een LinkedIn-pagina te hebben. Je hebt een geweldig LinkedIn-profiel nodig dat de aandacht trekt, de juiste dingen zegt en je echt in contact brengt met de mensen die je kunnen helpen om je carrière uit te bouwen. Hier zijn 4 tips om je LinkedIn-profiel te helpen opvallen.

 

1.      Pas je URL aan

Je LinkedIn URL is het adres voor je profiel. Op de standaard URL staat meestal je naam met een nummer. Waarom zou je het niet iets relevanter maken? Aan de rechterkant van het profiel zie je de mogelijkheid om je publieke URL te bewerken. Gebruik die optie om je URL beknopter en netter te maken.

 

2.      Maak een opvallende koptitel

Je koptitel is het eerste stukje tekst dat onder je naam op je LinkedIn-profiel verschijnt. De standaardinstellingen vullen dit in met je huidige positie en dat is oké om mee te beginnen, maar het kan zijn wat je wilt. Je hebt 120 karakters om mee te werken, dus waarom zou je niet een beetje toevoegen? Zie het als een kleine billboardadvertentie voor jou en wat je doet. Vermeld in plaats van alleen je functieomschrijving, je specialiteit en hoe je je bedrijf of klanten ten goede komt.

 

3.      Maak ‘m visueel

Wist je dat je op je profiel een achtergrondfoto kunt toevoegen? Het is eenvoudig te doen en het laat je LinkedIn-profiel opvallen, dus kies een thema dat aanspreekt op je beroep of persoonlijkheid. Met LinkedIn kun je ook andere media aan je profiel koppelen, zoals Youtube video’s, infographics – noem maar op. Ga creatief om met relevante media en laat je pagina van het scherm springen!

 

4.      Maak connecties!

Het lijkt voor de hand liggend, maar soms kan het gemakkelijk zijn om het te vergeten. Je moet je connecties blijven laten groeien als je mensen ontmoet vanwege LinkedIn ‘s systeem van eerste, tweede- en derdegraads verbindingen. Het hebben van veel connecties helpt je zichtbaar te houden voor anderen.

 

5.      LinkedIn training

Wil je meer tips voor een beter LinkedIn profiel? Of ben je op zoek naar een baan of naar personeel? Een LinkedIn training of een cursus kan je helpen om de juiste connecties te maken door duidelijke informatie en een goede indruk.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden